Informatii utile

Vrei sa intelegi mai bine parfumurile? Te ajuta seminariile si atelierele!

Fiecare sticluta de parfum ascunde secole de istorie, tehnici rafinate de extractie si combinatii artistice de note olfactive, pe care le alegem gratie capacitatii de a ne evoca emotii si amintiri. An de an noi case de parfumuri isi fac aparitia in tara noastra, de aceea cand ne cumparam o noua sticluta ne vedem nevoiti sa trecem printr-un proces indelung de testare.

Pe langa aspectele tehnice si creative, parfumul joaca si un rol semnificativ in cultura si psihologia umana. Istoric, parfumurile au fost utilizate in rituale religioase, ca simboluri ale statutului social si chiar ca instrumente de seductie.

Dar cum sa facem o alegere informata si personala, care sa ne reflecte stilul si personalitatea? Intai de toate, ar fi bine sa intelegem ca atunci cand purtam un parfum nu o facem doar pentru ca ne place, ci pentru ca acesta este o extensie a modului nostru de exprimare personala.

De mare ajutor ne este sa participam la diverse cursuri si seminarii cu si despre parfumuri, astfel incat sa putem intelege mai bine arta si stiinta din spatele acestora, dar si ca o modalitate de a ne dezvolta un simt olfactiv mai rafinat.

Este importanta educatia olfactiva?

Educatia olfactiva nu se rezuma doar la abilitate de a distinge intre mirosuri placute si neplacute, ci reprezinta o forma de alfabetizare senzoriala, unde parfumurile se transforma in naratori ai identitatii, culturii si emotiilor noastre. 

Fiecare parfum poarta note care ne trezesc imagini si sentimente; prin educatia olfactiva invatam sa le recunoastem, ba chiar sa intelegem cum ele se combina pentru a forma o mireasma care descrie o istorie, exprima un anumit tip de personalitate sau capteaza esenta unui loc sau moment.

In egala masura, prin educatia olfactiva invatam sa alegem notele care ne reprezinta cel mai bine, astfel incat sa schimbam modul in care suntem perceputi de cei din jur si modul in care ne percepem pe noi insine.

Ce lucruri utile inveti de la seminarii si ateliere de parfumerie?

Dincolo de faptul ca iti vei imbunatati cunostintele despre parfumuri arabesti barbati, o industrie fascinanta, vei avea capacitatea de a intelege si mai bine acest univers olfactiv sofisticat si personalizat. In esenta, seminariile si atelierele de parfumerie te invata despre:

Fundamentele domeniului

Vei descoperi cum a evoluat arta parfumeriei de-a lungul secolelor – iti ofera un cadru pentru a intelege cum anumite stiluri si preferinte olfactive s-au schimbat in functie de epoca, locatie si chiar dinamici sociale.

Tehnici de distilare si extractie

Pe masura ce iti va fi prezentata istoria vei invata si despre diferitele metode de extractie ale esentelor, distilarea cu abur, extractia cu solvent sau presarea la rece. In cadrul atelierelor, poti avea chiar ocazia sa observi unele dintre aceste metode in actiune.

Anatomia parfumului

Inveti despre structura unui parfum: notele de varf, mijloc si baza. Seminariile detaliate te vor ghida sa recunosti cum contribuie fiecare nota la profilul general al unui parfum si cum interactiunea dintre acestea creeaza acel miros unic. 

Experimentezi si iti creezi parfumul

Sub indrumarea expertilor vei putea alege dintr-o paleta de esente pentru a-ti compune parfumul, luand decizii bazate pe preferintele personale, dar si pe cunostintele tehnice acumulate. 

Interactionezi cu specialisti

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale participarii la seminarii este accesul direct la parfumieri si experti din industrie, carora le poti adresa intrebari, discuta despre tendintele actuale si primi sfaturi personalizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *