Articole de Blog

Top 5 cele mai scumpe parfumuri de inspiratie araba, preferate ale emirilor din Orientul Mijlociu

Sursa foto: https://www.freepik.com/premium-photo/perfume-bottles-beautiful-arabic-islamic-style_7177784.htm#fromView=search&page=1&position=45&uuid=a04b7e42-9218-48fa-b5c8-4811ce7f0681 

Ori de cate ori aducem in discutie lumea fascinanta a parfumeriei, Orientul Mijlociu detine un loc cinste, fiind patria celor mai exclusiviste si captivante arome, apreciate in intreaga lume pentru calitatea si profunzimea olfactiva, dar mai ales pentru modul in care acestea reflecta identitatea culturala si traditia acestei regiuni. 

Altfel spus, Orientul Mijlociu parfumurile nu sunt doar un element de beauty, ci aduc in prim-plan modul de viata al civilizatiilor arabe, ospitalitalitatea de care dau dovada, respectul pentru traditii si statutul social.

Printre cele mai distinctive trasaturi ale parfumeriei arabesti se numara folosirea, in cantitati generoase, a oudului (lemn de agar), un ingredient rar care se obtine din rasina arborelui de Aquilaria infectat de un anumit mucegai. 

Oudul este extrem de pretuit in cultura araba pentru aroma intensa, capabila sa adauge o nota de mister si profunzime oricarui parfum. De asemenea, trandafirul de Taif, ambra, moscul si condimentele exotice se numara printre ingredientele favorite, fiecare aducandu-si aportul la buchetul final al parfumului.

Aceste ingrediente de lux, impreuna cu procesele traditionale de distilare si infuzare, fac parfumuri arabesti barbati sa fie nu doar extrem de dorite, dar si printre cele mai costisitoare din lume. Spre exemplu, printre preferatele emirilor din Orientul Mijlociu se numara: 

Oud Imperial de la Perris Monte Carlo

Oud Imperial este una dintre cele mai pretuite creatii ale casei Perris Monte Carlo. Acest parfum exceptional combina note de top citrice si picante cu oud si patchouli, rezultand un amestec incantator, care vorbeste despre eleganta, putere si distinctie. 

Amber Oud Gold Edition de Kilian

Amber Oud Gold Edition de la Kilian este o capodopera olfactiva care imbina artistic traditiile parfumeriei orientale cu inovatia si rafinamentul contemporan. In deschidere, Amber Oud Gold Edition surprinde prin notele de vanilie si bergamota, care confera o senzatie de caldura si te inspira la mai mult. 

Ulterior, esenta de oud se impleteste armonios cu accentele de benzoine, creand o aura de mister si eleganta. Baza parfumului se aseaza pe note calde si imbietoare de ambra, insotite de mosc, care adauga o persistenta remarcabila compozitiei.

Amber Oud Gold Edition este un tribut adus bogatiei si diversitatii culturale a Orientului Mijlociu. In fiecare strop de Amber Oud Gold Edition se reflecta o lume in care luxul si arta parfumeriei sunt impletite intr-un dans etern. 

Amber Oud Gold Edition ii este destinat barbatului modern, care vrea sa imbine traditia cu contemporaneitatea, care apreciaza finetea si se afla in cautarea unui parfum ce poate servi drept semnatura personala. 

Royal Oud de la Creed

Royal Oud de la Creed reprezinta o capodopera olfactiva care capteaza esenta si marinimia lemnului de oud, un simbol al luxului si rafinamentului in parfumeria orientala. Royal Oud se deschide cu note proaspete si usor picante de lamaie, bergamota si piper roz, care introduc purtatorul intr-o lume plina de mister si eleganta. Inima parfumului aduce in prim-plan lemnul de cedru, galbanumul si angelica, in timp ce baza profunda de oud, lemn de santal si mosc se combina pentru a oferi o persistenta remarcabila si o amprenta de neuitat.

Royal Oud este un omagiu adus nobilimii, curajului si elegantei. Oudul, adesea numit “lemnul zeilor“, este apreciat pentru complexitatea sa aromatica si pentru capacitatea de a conferi o nota de distinctie si mister. Creed a reusit sa captureze aceasta esenta intr-un mod care respecta traditia, dar aduce totodata un suflu nou.

Royal Oud este dedicat barbatilor si femeilor care indraznesc sa se diferentieze prin eleganta si rafinament. Versatilitatea de care da dovada il face potrivit pentru diverse ocazii, evenimente formale sau intalniri cu prietenii, oferindu-i purtatorului o aura de incredere si un stil inconfundabil.

Oud Silk Mood de Maison Francis Kurkdjian

Maison Francis Kurkdjian prezinta in Oud Silk Mood o interpretare subtila si, in acelasi timp, profunda a lemnului de oud. Acest parfum imbina notele de oud cu cele de trandafir bulgaresc, chamomilla si papyrus, creand o esenta care evoca senzualitate si mister. 

Este un parfum pentru barbatul contemporan care isi asuma eleganta si care vrea sa isi lase amprenta printr-o prezenta subtila, dar memorabila. Oud Silk Mood este, fara indoiala, o piesa de arta olfactiva, un tribut adus mestesugului parfumeriei de inalta clasa.

Malik Al Taif de Amouage

Malik Al Taif de Amouage este o celebrare olfactiva a uneia dintre cele mai venerate si pretioase esente din lumea parfumeriei arabesti: trandafirul de Taif. Notele de varf cuprind accente de mirodenii si fructe exotice, care incalzesc si deschid compozitia, pregatind simturile pentru splendoarea florala. Baza este alcatuita din lemn de agar (oud), ambra si moscul, ingrediente care adauga profunzime, mister si o persistenta impresionanta parfumului.

Malik Al Taif este destinat cunoscatorilor de parfumuri, celor care cauta nu doar o aroma placuta, ci o poveste, o calatorie olfactiva catre alte lumi. Este un parfum pentru barbatul si femeia care apreciaza finetea, complexitatea si arta parfumeriei de inalta clasa. 

Fiecare sticluta de parfum din aceasta selectie reprezinta o fereastra deschisa catre lumea extravaganta si misterioasa a Orientului Mijlociu, oferindu-ne ocazia sa experimentam luxul, puterea si senzualitatea care definesc aceasta regiune fascinanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *